De processie van de Virgin del Remedio in Pinoso

Zaterdagavond vond de Processie plaats waarbij La Virgin del Remedio door Pinoso werd rondgedragen. La Virgin del Remedio is de beschermheilige van Pinoso en van de zieken, zwakken en gehandicapten. Er worden dan ook heel wat smeekbedes tot haar gericht.

Elk jaar wordt ze uit de kerk gehaald tijdens de fiëstas en gaat ze in een plechtige processie door het dorp.

 

De processie wordt aangevoerd door drie misdienaars en een vaandeldrager met twee secondanten. De dames dragen allemaal een Spaanse kam. Volgens mij is die kam groter, hoger en rijker versierd naar mate de draagster rijker of belangrijker is.

 

Dan volgen (op de linker foto) de kinderkoningin met waarschijnlijk haar kleine zusje. Daarachter nog twee Spaanse schonen met op de achtergrond de koningin van de oudere dames in de rode jurk.

Dan volgt tussen wat ander volk die allen op hun paasbest zijn gekleed, de koningin van het fiësta. Op de linker foto staat zij in het midden.

En dan is daar La Virgin del Remedio, gedragen door tientallen mannen. De goede waarnemer ziet dat er enkele mannen een soort draagstokken bij zich hebben. Deze worden gebruikt op signaal van de aanvoerder, om de draagbaar te ondersteunen. Dit gebeurt vaak zodat de dragers gewisseld kunnen worden. De draagbaar lijkt me dan ook topzwaar en regelmatige wisseling is gewoon nodig.

La Virgin wordt direct gevolgd door meneer pastoor (in het midden van de linker foto) met aan zijn rechterhand de kapelaan en links een misdienaar. Op de rechter foto een rijtje notabelen. De derde man van links is de burgemeester, links de commissaris van La Policia Local en uiterst rechts de commissaris van de Guardia civil.

De processie wordt afgesloten door het vaandel van Pinoso en de plaatselijke fanfare.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Spanje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s