Fiësta en bouwactiviteiten.

Gisteren zijn we naar één van de festiviteiten in Pinoso geweest. Helaas waren we vergeten dat de memorycard in de computer zat en niet in het fototoestel, dus foto’s hebben we niet kunnen maken.

Er was een Carnival (spreek uit: Karníbal, wat zoiets is als een carnavalsoptocht). Het was erg leuk en gezellig. Een carnival in Spanje is net zo iets als een carnavalsoptocht in Nederland. De actualiteit wordt op de hak genomen, dus er waren wagens met het onderwerp crisis maar ook Michael Jackson werd op de hak genomen. We begonnen met een drankje op een terrasje want in de agenda stond wel dat het om acht uur begon maar, zoals ze zelf zeggen: Españoles no son punctual (ofwel: Spanjaarden zijn niet punctueel). Toen we de optocht aan hoorden komen zijn we op een punt gaan staan waar we het allemaal goed konden bekijken.

Het grote verschil met een Nederlandse carnavalsoptocht is dat het in Spanje allemaal ‘s avonds wordt gedaan (vanwege de aangename temperaturen in de avond) en er veel wijn wordt gedronken en uitgedeeld. De temperatuur was natuurlijk heerlijk en ik had dan ook slechts een korte broek en een hemdje aan. Na de optocht zijn we wat gaan eten bij een gelegenheidstentje waar ze een heerlijke Pollo asado verkochten. Pollo asado betekent letterlijk: gekruide kip. Met frietjes en een salade was het een heerlijk etensmaal.

Volgend jaar zal ik zorgen dat ik een functionerend fototoestel bij me heb zodat ik ook foto’s kan laten zien van het hele gebeuren. Als er iets op het internet verschijnt naar aanleiding van dit feest, zal ik het hier ook publiceren.

Over naar vandaag.

Vandaag is er ineens van alles klaar gekomen met de bouwactiviteiten rond Casa de cinco Hermanos. Wil en Mark hebben hard gewerkt en de poort naar het zwembad, de bankjes en de toegang naar de schuur en tweede grot zijn afgekomen.

Zelf zijn we erg tevreden met het resultaat van deze tweede grot, hoewel het nog niet af is. Binnen in de grot (links is het schuurtje en direct rechts daarvan de grot) is nog weinig anders gebeurt dan opruimen en opslaan van spullen en rommel.

De regelmatige lezer heeft al eens zo’n foto gezien maar degene die goed oplet ziet dat er nu een poort in zit en er hekwerkjes aan de zijkanten gemonteerd zijn.

En dan last but not least de bankjes. Dat was vandaag het meeste werk. Er moesten nog tegels gezet worden en dan het afwerken van de voegen. De vingers van Wil doen zeer want het is werk dat erg slecht is voor je huid. De dagen dat Wil gave kantoorhandjes had, zijn wel voorbij. Na het opruimen van de rommel werd dit het resultaat.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Fiësta en bouwactiviteiten.

  1. Gaby zegt:

    Hoi Wil, Je bankjes zijn mooi geworden zo te zien op de foto. Wat een werk en dat in die warme spaanse zon.We zullen ze nog wel eens in het echt komen bewonderen.Groetjes, Eddy & Gaby

  2. Pingback: (On)Kruid en problemen die zichzelf oplossen. | Casa de cinco Hermanos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s