Sommige dingen gaan langzaam, andere dingen gaan snel.

Ik heb er al eerder over geschreven, de Spaanse ambtelijke molens gaan in sommige sectoren niet erg snel. Eind mei kochten we een auto bij de Taller Teodoro S.L.U. (S.L.U. betekent B.V. in eigendom van één persoon) in Pinoso. Binnen een week hadden we de auto tot onze beschikking. Proefrit, onderhoudsbeurt en keuring inbegrepen. Een keuring is ook in Spanje nodig als een auto van een zekere leeftijd is. Ik weet er nog niet het fijne van maar,

ons Doblootje hoeft nu nog slechts eens in de twee jaar gekeurd te worden. Met een sticker op de ruit is aangetoond dat de keuring geldig is tot juli 2011.

Omdat de auto nog officieel op onze naam geschreven moest worden kregen we tijdelijke papieren. Die papieren hadden de kwaliteit van een kopietje. Een aantal A4tjes die we voor de veiligheid in een mapje gestopt hebben zodat ze niet zouden verfrommelen als we ze meenamen. Ook in Spanje ben je verplicht de autopapieren en rijbewijs bij je te hebben als je met de auto rondrijdt.

De definitieve papieren zouden enkele weken op zich laten wachten. Diverse malen zijn we teruggegaan naar de garage om te checken of die papieren er al waren. Nee, was telkens het antwoord met een vriendelijke verontschuldigende glimlach van de verkoper.

Afgelopen vrijdag 31 juli was het dan zover. We werden gebeld door de Taller met de mededeling dat de papieren gearriveerd waren. Of we ze dezelfde dag nog even wilde komen halen. De volgende dag werd het namelijk augustus en zoals alles in traditioneel Spanje, is de garage gedurende de maand augustus gesloten. Augustus is vakantiemaand in Spanje. Natuurlijk zijn we de papieren op een holletje gaan halen. We zijn weer iets meer Spaans geworden.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Bureaucratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s