Bouwen en nog eens bouwen 3.

Er blijven bouwactiviteiten op Casa de cinco Hermanos. Het lijkt wel alsof het nooit af komt. Dat zal ook wel niet want er blijven altijd wensen over. We hopen wel dat de wensen kleiner worden naar mate de tijd vordert. Wil en Mark zijn momenteel bezig met de grot bij het zwembad. Deze grot hebben we vorig jaar gevonden. Hij was dicht gegooid met aarde maar er was nog een kier open. Één van de bouwvakkers gooide er destijds een steen in en zei: “Muy grande”. (=Nogal groot.) Met die wetenschap was de beslissing om de grot uit te graven snel genomen. Een schuur is altijd handig. De bouwvakkers hadden al verheven visioenen van een bruidssuite. Wij bleven met de voeten op de grond en besloten er een bodega (wijnkeldertje) en schuur van te maken. Daarvoor moet er echter wel het één en ander gebeuren. Allereerst moet de wand langs het pad er naar toe gestabiliseerd worden. Daar zijn we nu mee bezig.

Werkoverleg en toen ze de fotograaf zagen, echt werken.

Daarnaast is vandaag voor het zwembad een winterdek en een solardek gearriveerd. Anthony (een Brit uit Petrer) heeft het geïnstalleerd.

Het winterdek past en wordt gebruikt om het solardek te beschermen in de winter zodat het water warm blijft en het solardek (dat niet tegen vorst kan) op het water kan blijven liggen.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Sommige zijn makkelijk te herstellen andere zijn lastig te herstellen. Om het winterdek te bevestigen moesten gaten geboord worden en ja hoor, daar ging het mis. Het allerlaatste gaatje dat geboord moest worden ging door een waterleiding. Die leiding ligt er voor het zuiveringssysteem. Het stroomde er niet hard uit maar er kwam duidelijk water op een plek waar het niet hoorde te wezen. Namelijk op het terras. Gelukkig was er een deskundige aanwezig die het repareren kon.

Anthony staat er op de linker foto een beetje beteuterd bij. Hij heeft wel duizend maal excuses gemaakt. Uiteindelijk heeft hij de schade die hij veroorzaakt heeft ook vergoed. Het lek is gerepareerd, zonder dat we het zwembad leeg hoefden te pompen. Dat was het eerste idee: Pompen tot onder het niveau van de buis en dan repareren. Maar mijn creatieve brein bedacht dat we nog aardig wat kurken hebben. Dus de buizen afgesloten met de kranen bij de pomp en de jets dicht gestopt met kurken en toen droogde de stroom ook op. Dat scheelt een hoop water en gemopper, we krijgen nog elke keer op ons kop voor de hoeveelheid water die we gebruiken. Vervolgens eerst even naar de bouwmarkt om spullen te kopen en repareren maar. Daarvoor moest natuurlijk eerst de buis tevoorschijn gehaald worden en ik kan je vertellen dat dit niet gemakkelijk is als je een natuurstenen zwembadrand hebt. Ook twee terrastegels moesten er aan geloven. Maar het leed lijkt geleden. Ik moet niet te vroeg juichen want de lijm moet nog drogen, maar het lijkt gefikst.

Op de achtergrond zie je de roller voor het solardek dat op deze foto inmiddels op het water ligt.

Gedurende de tijd dat het solardek op het water lag is het met drie hele graden opgewarmd, nu is het water lekker warm maar niet te warm. We willen toch wel een verfrissende duik kunnen nemen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bouwen en nog eens bouwen 3.

  1. Pingback: (On)Kruid en problemen die zichzelf oplossen. | Casa de cinco Hermanos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s