Bijeneter

Al eerder heb ik in dit blog aandacht besteed aan dieren hier in de omgeving van Casa de cinco Hermanos. Zo langzamerhand beginnen wij een beetje gewend te raken aan de verscheidenheid van dieren en planten. Dat wil niet zeggen dat we het niet leuk meer vinden of er minder van genieten. De meeste dieren, zijn echter eerder een feest der herkenning, niet meer een verrassing. Één van de gasten uit het dierenrijk die we toch nog steeds bijzonder en verrassend vinden en waarover we ook dit jaar weer verrast waren dat ze terugkwamen, waren de Bijeneters. Vorig jaar zagen we ze in juli en augustus en dan alleen uit de verte. Als we de camera in de aanslag hadden of naderden, dan vlogen ze meteen weg. Nooit kregen we ze op de gevoelige plaat vastgelegd.

Gisteren, (de schurken) zaten ze gewoon op het grind hier voor het huis. Wij zaten onder het afdak en achter een pilaar, zaten die schurken gewoon, op nog geen meter afstand van ons, te foerageren. Niet dat we het door hadden, nee ze waren heel stil. Bijeneters maken namelijk een heel kenmerkend geluid. Wanneer je het geluid dat ze maken kent, herken je een bijeneter tussen duizend andere geluiden.

Nee op nog geen meter afstand van ons, hielden mevrouw en meneer bijeneter hun mond. Ik zag er één op de elektriciteitslijn zitten. Vandaar dat ik even naar de rand van het terras liep en tot mijn schrik vlogen er twee van vlak bij een pilaar weg. Ook geschrokken, net goed. Moeten ze maar niet zo sneaky doen. Geschrokken als ze mochten zijn, op de elektriciteitslijn poseerden ze toch nog even voor de camera.

Wij vinden het bijzonder mooie vogels. Beide heb ik op de foto gezet. Het lijkt wel een stelletje. Ik heb niet het idee dat ze hier in de buurt broeden. Maar het zou kunnen. Volgens de vogelbescherming broeden ze in steile oevers. Nou oevers hebben we hier natuurlijk niet zoals Nederlanders dat bedoelen (geen water aanwezig hier, anders dan ons zwembad). Maar steile wanden langs barranco’s hebben we wel en daar zitten holen in. Vandaag of morgen gaan we eens kijken.

Voor de liefhebber van meer informatie over de bijeneter (maar ook over meer vogels) heb ik de bijeneter even opgezocht op de site van de vogelbescherming, zij hebben er ook het kenmerkende geluid beschikbaar op de site. http://www.vogelbescherming.nl/nl/vogels_kijken/vogelgids/zoekresultaat/detailpagina/q/vogel/7

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Dieren. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bijeneter

  1. Sylvia zegt:

    Wauw, gaaf! Heb je ook al leuke vlinders gespot (ik ben een vlinderfreak namelijk)Groetjes Sylvia

  2. Berto zegt:

    Ja hoor, vlinders vliegen hier rond van maart tot en met oktober/november. Regelmatig zien we hier de Koninginnepage rondfladeren op ons terras. Maar ook de gewonere soorten als vosjes en koolwitjes zien we geregeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s