Extranjero’s supplement.

Ik heb hier al aardig wat verhalen geschreven over onze zoektochten door de krochten van de Spaanse bureaucratie. Nu weet ik dat ambtenaren deels verantwoordelijk zijn voor het woud dat zij overheid noemen. Maar ik heb ook al een aantal keren aangegeven dat diezelfde ambtenaren hun best doen om je de weg te wijzen of anderszins behulpzaam te zijn.

Omdat we het juiste kantoor maar niet konden vinden waar we ons konden registreren voor het ‘Registro de Ciudadanos de La Union’ heb ik tijdens het weekend gezocht op het internet. Helaas zonder hulp kon ik het niet vinden.

Als laatste idee, heb ik een vraag gesteld via een contactformulier. En zie, ik kreeg antwoord. (Niet alleen heeft er iemand de moeite genomen om te antwoorden, maar ze konden het dus ook lezen, dat Spaans van mij!!) Daar waar veel overheden in Nederland maar ook bedrijven hier, ernstige moeite hebben om hun e-mail te beantwoorden kreeg ik vandaag via de mail om 12:51 uur een antwoord. Een heel bericht vol tekst maar ook met een link: http://www.map.es/ministerio/delegaciones_gobierno/delegaciones/murcia/extranjeria.html

Ik had op veel overheidssites gezocht, maar niet op www.map.es

Lang leve de ambtenaar die naar aanleiding van onze vraag zijn werk deed en lang leve de politici die het belangrijk vinden om die man of vrouw daar zijn of haar werk te laten doen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Bureaucratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s