De nog immer voortgaande saga van mijn rijbewijsaanvraag.

Het wordt toch echt een epistel dat lijkt op de queeste die Frodo Balings en Sam Gewissies naar het land van Mordor voerde in de boeken van Tolkien. Vele hindernissen moesten zij overwinnen om de Ring die iedereen overheerste te vernietigen in de Vuurberg. Fijn voor hen was dat zij een groep helpers hadden die bereid waren complete oorlogen voor hem te voeren. Oorlog heb ik niet met de Spaanse overheid maar het vergt wel een hele strijd om dingen voor elkaar te krijgen. Langzamerhand raken we er aan gewend en moeten we er een beetje om lachen. De Spaanse ambtenaren doen in elk geval hun best om ons de weg te wijzen door hun bureaucratische instellingen. Ze zijn niet allemaal even succesvol en dus heb ik wat te melden op dit blog, over de Spaanse molens die ook langzaam draaien. Een klein advies aan de Spaanse overheid: “Sluit die molens op elkaar aan en gebruik hier en daar wat smeermiddel (olijfolie genoeg hier in Spanje) zodat het een geoliede machine wordt. Dat is veel fijner voor ons en voor degenen die na ons komen.

Dan volgt hier aflevering zoveel:

Vandaag ben ik weer eens naar Murcia getogen. Nu in het gezelschap van mijn geliefde echtgenote om (zo hoopte ik) mijn nieuwe rijbewijs te halen. Aangekomen bij het Oficina del Trafico wist ik al waar ik zijn moest. Een hele voorsprong op de vorige keren. Ik leverde mijn formuliertje in bij het juiste loket en de dame achter het loket begon driftig te typen op haar toetsenbord.

Een ander dame kwam vervolgens naar het loket en legde mij uit dat ik vandaag echt nog geen nieuw rijbewijs zou krijgen. Ik miste toch nog de registratie bij het Registro de Ciudadano de la Union. Maar erger, op mijn formulier NIE (Spaanse BSN) staat mijn geboorte datum foutief ingevuld. Ik zou op 20 april geboren zijn volgens de NIE en ik ben volgens alle andere formulieren (en volgens mijn ouders) toch echt op 7 augustus geboren. Niemand heeft dat tot nu toe gezien. De notaris toen we ons huis kochten niet, de gemeente ambtenaren die ons ingeschreven hebben niet, de ambtenaar die mijn rijbewijsaanvraag accepteerde niet en ik ook niet. De dame die mijn aanvraag moest verwerken zag het echter wel. Dat moet ik dus als eerste aan laten passen, dan kan ik mij laten registreren bij het Registro de Ciudadano de la Union.

Toen ik zei dat ik met het laatste al bezig was maar het juiste kantoor niet kon vinden vertelde ze me waar het was. Wij werden door de ambtenaar uit Yecla naar Calle Ciudad de Almeria gestuurd, maar het is op de Avenida Ciudad de Almeria. Tja een klein naam verschilletje tussen straat of weg. Op het internet vind je die informatie trouwens ook niet. Nou ja, ik heb het niet gevonden. Er was allerlei info maar het kantoor aan de Avenida Ciudad de Almeria is niet op mijn scherm verschenen.

Intussen is Wil ook bezig gegaan met haar rijbewijs want zij is haar rijbewijs verloren. Daarvoor heeft de RDW een verklaring opgestuurd waarin staat dat ze er echt één had. Een vriendelijke dame hielp haar en ze kreeg een formulier om in te vullen, ze moest daarmee langs de kas om te betalen en dan gaan ze bellen naar de RDW om te verifiëren of het allemaal wel echt is en dan kan de aanvraag in gang gezet worden.

Kortom ik ben weer op weg van het kastje naar de muur en ga straks met een kluitje het riet in. Wellicht vind ik Wil daar ook tijdens haar pogingen een rijbewijs te verkrijgen. Ik hoop het niet. Het zou leuk zijn als het haar beter vergaat dan mij met het rijbewijs.

Als toetje wilde Wil naar ‘El Corte Ingles’. Gasten van ons waren daar geweest en omschreven het als leuk. Nu we dan toch in Murcia waren moest het er maar eens van komen dat wij er ook een bezoekje aan brachten. Nou, het is een warenhuis zoals de Bijenkorf in Amsterdam, waar gek genoeg alles duurder is dan in de winkels in Pinoso, Jumilla en/of Yecla. Wij waren er dus snel uitgekeken en zijn naar huis gegaan.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Bureaucratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s