Sierra de la Pila

Vandaag hebben we voor onszelf weer eens de tijd genomen om een wandeling te maken. En een fikse wandeling was het. Gisteren heb ik gezocht op Wikiloc om een leuke wandeling te vinden. Señor J.M. de Yecla is één van mijn favorieten op Wikiloc (hij heeft veel wandelingen van deze omgeving geüpload op wikiloc) en hij had een GPS-track in de Sierra de la Pila geüpload vanuit zijn GPS. Wij kijken vanaf ons terrein richting het zuiden op de Sierra de la Pila maar we waren er nog nooit geweest.

Dit zijn foto’s vanaf ons terrein van de Sierra de la Pila bij zonsondergang.

Tijd om er eens naar toe te gaan. De route is ruim 22 km lang en dus zijn we vroeg vertrokken. De temperatuur was ideaal want om 8:00 uur was het iets onder de 20 graden en bij terugkeer thuis rond de 25 graden. We hadden wel veel water bij ons (zo’n 3,5 liter) wat echt nodig is als je in Spanje gaat wandelen. Je weet namelijk nooit zeker wat de temperatuur gaat worden en in de zon wandelen is een dorstige bezigheid.

De wandeling zelf was niet alleen lang maar ook bijzonder mooi. De Sierra de la Pila is zonder overdrijven gewoon een mooi gebied. De zuidelijke hellingen zijn ruig en  hebben prachtige rotsformaties.

De noordelijke hellingen zijn minder droog en dus meer begroeid en hebben dus een weelderige begroeiing.

Zoals gebruikelijk schieten tijdens een wandeling diverse hagedissen voor je voeten de weg over. Meestal zie je ze in een flits en tegen de tijd dat je wil gaan zeggen dat je er één ziet is het beestje al verdwenen. Onderweg zagen we op de weg echter een uitzonderlijk grote hagedis. Die bleef op zijn/haar plek. Raar,….. Nou toch niet zo raar, deze was dood. Echter nog redelijk in tact en ik kan het niet laten een foto van het beestje te plaatsen op dit blog.

Aan het eind van de wandeling waren we redelijk moe. We hebben inmiddels een goede klimconditie opgebouwd maar 22 km is toch best een eind als je ook nog ruim 600 meter (zij het geleidelijk) stijgen en dalen bijtelt.

We vonden het echter de moeite waard en van deze señor J.M. de Yecla gaan we nog eens vaker een wandeling downloaden om uit te proberen. Natuurlijk slaan we de wandelingen die de moeite waard zijn, ook op voor onze gasten. Degenen met een goede wandelconditie kunnen deze wandeling prima maken.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s