Valencia

Gisteren (zondag 31 mei) zijn we samen naar Valencia geweest. Veel mensen denken dat we hier het hele jaar vakantie hebben en gisteren hebben we dan maar eens net gedaan alsof dat zo is. We zijn zonder gasten deze week en dus konden we het ons veroorloven om een hele dag op sjouw te gaan.

Valencia is zonder te overdrijven een prachtige stad. Het is duidelijk een hoofdstad (van de gelijknamige deelstaat) met alle daarbij behorende functies. Zo zijn er regeringsgebouwen, theaters, kerken, een kathedraal, en basiliek en er zijn vele musea. Op zondag zijn die bijna allemaal gratis te bezoeken.

Uit onze reisgids hebben we een rondwandeling door de oude stad genomen en die hebben we gewandeld. We vielen met onze neus in de boter, want op Plaza de la Virgen was een folkloristische dansgroep voorbereidingen aan het treffen voor een optreden. Onder het genot van een koud glas bier hebben we daar naar zitten kijken.

Er deden kinderen mee, eigenlijk alleen meisjes.

Er deden volwassenen mee, zowel mannen als vrouwen.

En we konden een rustig kijken hoe zo’n broekband bij de mannen bevestigd word.

De muziek startte.

Waarna ook de dansers acte de presence gaven eerst zonder en later met castagnetten.

Vervolgens zijn de door de straten van het oude Valencia gaan wandelen. Een prachtige wandeling waarvan je slechts een impressie krijgt door naar de foto’s te kijken. Valencia is gevuld met oude gebouwen en kleine straatjes en pleinen met terrasjes en restaurantjes. er waren allerlei marktjes voor toeristen en voor lokale mensen. Erg leuk allemaal.

Door Valencia liep vroeger een rivier die na de zoveelste overstroming is omgeleid via een kanaal. Daardoor was er in de stad ineens een heleboel ruimte over. Wijselijk hebben de Valencianen besloten dit niet vol te bouwen. Ze hebben er een park van gemaakt met voetbalvelden, rugbyvelden, fiets- en wandelpaden, eettentjes en zo meer. De oude bruggen staan er nog en ook nieuwe bruggen zijn eroverheen gelegd voor het verkeer. Een grappig gezicht is dat.

We hebben er heerlijk gewandeld en hadden spijt al elders in de stad gegeten te hebben.

Vervolgens hebben we het moderne Valencia bezocht. Deze gebouwen staan ook in de rivierbedding maar, meer aan de rand van de stad, dus concurreren ze niet met de oude stad. Het zijn stuk voor stuk musea waar je ook een hele dag in zou kunnen vertoeven. Wij hebben, gezien het tijdstip, alleen de buitenkant bewonderd.

Valencia, het is een aanrader!!

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Reizen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s