Voor alles is een eerste keer.

Gisteren kwamen er onverwacht gasten met een camper. Oeps, terwijl wij nog druk bezig waren om het buiten rond het laatste huisje in orde te maken, gaf één van onze gasten een gil, dat er nieuwe gasten waren. Wij wisten van niets en gelukkig klopte dat ook. Nu was dat niet voor het eerst, want vorig jaar hebben we dat ook eens gehad. Na een bezoekje aan de rommelmarkt stond er een busje op het terrein. die mensen hadden geduldig gewacht tot wij terug kwamen. Deze mensen (zij een oud collega van Wil) kwamen terwijl wij lekker thuis bezig waren. Ze hadden een enorme camper, gelukkig paste het ding op de plek die wij daarvoor verzonnen hadden. Dat busje van vorig jaar paste gemakkelijk maar deze paste net.

Dit model was het ongeveer.

Vlug hebben we het douchegebouw in orde gemaakt, want tot nu toe voerde het inrichten van de huisjes de boventoon. Helaas echter wilde de geiser niet aanslaan. Het is een geiser zonder waakvlam (lekker energiezuinig) die  begint te tikken zodra je de warm water kraan open draait. Dat tikken lukte wel maar daarna kwam er niks. Wat nu te doen? We worden langzaamaan steeds handiger met onderhoud van onze spullen, maar van geisers hebben we beide geen kaas gegeten. Gelukkig waren de gasten erg geduldig met ons en hij vooral behulpzaam en belangstellend. Op een gegeven moment kreeg ik een idee. Ik hoorde geen gas, dus misschien was de gastoevoer wel geblokkeerd. Hier werken alle geisers op flessengas en dus kan er wel eens iets in je leiding terecht komen wat daar niet hoort. Inderdaad, nadat we de leiding van de geiser hadden losgekoppeld en er doorheen probeerde te blazen, werd het duidelijk: VERSTOPT.

Een insect moet het als broedplaatsje gezien hebben of als voorraadopslag. er zat allerlei gele troep in die nog het meest op stuifmeel leek. Met een elektriciteitssnoer hebben we het doorboord en schoon geblazen. De geiser deed het weer.

Dat was de eerste keer dat ik zelf een geiser gerepareerd heb waarbij ik zelf het probleem heb vastgesteld.

‘s Avonds na het eten kwamen ze bij ons zitten onder het afdak en hebben we gezellig bij gekletst onder het genot van onze huiswijn. Het was een zwoele avond en om 1 uur gingen we naar binnen en naar bed.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s