Weer thuis!!

Oo wat is het toch heerlijk om thuis te zijn. Het beste weet je dat als je drie maanden weg bent geweest. Nederland is een fijn land (hoewel er soms rare dingen gebeuren) maar liever ben ik tegenwoordig in Spanje. Daar staat mijn huis, mijn bed en heb ik mijn eigen spulletjes. Bovendien heb ik hier mooi weer. Terwijl mijn vrouw nog in Nederland is en mij vertelde dat het in Nederland vandaag gehageld heeft, liep ik hier in mijn blootje onkruid te wieden en de late bloei van enkele amandelbomen te bewonderen.

Het thuis komen geeft ook problemen hoor. De elektriciteit was in januari al, uitgevallen door blikseminslag in de buurt. De hoofdschakelaar stond daardoor op 0. Aangezien we een diepvries vol met etenswaren hadden, stonk het behoorlijk in de keuken. Gelukkig kwam ik vroeg in de middag aan en kon ik dus een hele middag besteden aan het ruimen van de zooi. Vandaag is de geur definitief uit de vriezer en de keuken verdwenen. Daar moest wel (oh hoe milieuonvriendelijk) chloor aan te pas komen.

Verder was de waterpomp kapot. Na eerst een prima start te hebben gemaakt, begaf hij het. Onze loodgieter die dezelfde dag nog kwam (en dat in Spanje) constateerde een doorgebrand elektrisch systeem. Vocht had het systeem genekt. Gelukkig hebben we nog zo’n pomp dus die is nu aan de beurt om het water op druk te houden. Na de vriezer te hebben schoongemaakt kon ik gelukkig toch nog douchen. Ik vond mezelf namelijk ook niet meer zo fris ruiken na dat karwei.

Het weer is ronduit heerlijk geweest vandaag. De dag begon bewolkt, maar al snel brak de zon door en ook nu (aan het eind van de dag) schijnt ze volop.

Als laatste in dit bericht wil ik melden dat ik een linoleumsnede heb opgehangen die we van een vriend hebben gekregen. Hij heeft hem zelf gemaakt en een eerdere afdruk hadden we al uitgebreid bewonderd. Vlak voor mijn vertrek kreeg ik een afdruk. Ik heb het een mooi plaatsje gegeven vind ik zelf. Dank je wel Jacob.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s