Tijdelijk in Nederland.

Alweer ruim een maand zijn we nu in Nederland. Natuurlijk missen we Spanje, ons huis en het betere klimaat. Op afstand volgen we het weer in Spanje. Veel mensen hebben ons de afgelopen tijd gevraagd naar de weersomstandigheden in Spanje. Het weer is niet best geweest maar bij ons was het niet zo slecht als in Barcelona en Malaga. Rond die plaatsen was het weer ronduit bar. Spanje is echter een groot land en de afstanden van Malaga en Barcelona tot ons huis is vergelijkbaar met de afstand Utrecht tot Parijs. Daarmee kunnen de meeste mensen wel begrijpen dat de weersomstandigheden bij ons huis heel anders kunnen zijn dan in die plaatsen.
Desalniettemin was het weer niet best. Wat ons betreft is dat niet erg. We hebben voor ons vertrek nog fruitbomen en ander planten in de grond gezet en een beetje regen kunnen die planten wel gebruiken. De waterput zal ook wel tot  de rand gevuld zijn als we terugkeren (eind maart). Dat betekent zo’n 30.000 liter water om de planten te begieten tijdens de droge maanden van april tot en met november.

Vlak voor ons vertrek hebben we twee casita’s (huisjes) besteld bij een lokaal bedrijf. Deze casita’s worden 1 en 2 april geplaatst waarna ze ingericht kunnen worden.

Deze twee foto’s hebben we van de website van het bedrijf gehaald en zijn binnenkort ook op onze website te bekijken. Na het plaatsen moeten we deze huisjes snel inrichten en voorzien van slaapkamer, badkamer, keuken en eetkamer. Op 16 april komen de eerste gasten voor deze casita’s en daarna zijn ze ook voor anderen te boeken. (om te boeken klik: hier)

Terwijl we in Nederland bezig zijn om geld te verdienen voor investeringen, vragen veel mensen of we geen heimwee hebben. Het antwoord hierop is een kort maar krachtig: ja. Natuurlijk is het prettig als je de mogelijkheid hebt om dit te doen maar liever waren we in Spanje.
We hebben allerlei plannen, zoals: een solardeck voor het zwembad. Daarmee wordt het water milieuvriendelijk (want met zonnewarmte) vroeger in het seizoen op temperatuur gebracht en kan tot oktober/november gezwommen worden bij aangename temperaturen. Ook willen we voor komend najaar een sauna bouwen. Een vriendin van ons (Yvon) heeft een mooi plaatje van een sauna gevonden op het internet.

Wij waren meteen enthousiast. Wij weten bij ons in de buurt namelijk wel een aantal bodega’s waar dit formaat wijnvaten gewoon buiten staan omdat ze niet meer gebruikt worden om wijn in op te slaan. Het idee is dus om zo’n vat zelf om te bouwen tot sauna en naast onze tobbe te plaatsen. We zien het helemaal zitten om vanuit de sauna een duik te nemen in het zwembad en dan in de tobbe lekker te weken in het warme water terwijl we onder het genot van een goed glas wijn het uitzicht bewonderen. We denken dat gasten dat ook zullen waarderen en stellen dat dan natuurlijk gaarne aan hen beschikbaar.

Tijdens het maken van dit soort plannen verlangen we terug naar de rust, het weer en ons huis en zeker ook naar het werk dat we daar doen om het onze gasten naar de zin te maken.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s