Casa de cinco Hermanos

Een Bed & Breakfast in het binnenland van Spanje.

We kunnen nu al terugkijken op een geslaagde verhuizing naar Spanje. Het idee is ontstaan doordat we uit ons eigen huis in Nederland weg moesten. De omgeving kreeg een nieuwe bestemming namelijk: bedrijventerrein. Daardoor konden (en wilden) we er niet blijven wonen en werden we uitgekocht. Ons huis in Nederland is inmiddels afgebroken (de dag na de overdracht werd met de sloop begonnen).

Tijdens een vakantie in Spanje ontstond het idee om te emigreren naar dit mooie land. We wandelden door een Rambla langs een prachtig alleen staand huis dat ideaal zou zijn geweest om een camping te beginnen. Helaas was het huis niet te koop hoewel het leeg stond. Nadat het besluit genomen was zijn we op taalcursus gegaan naar Alicante en in de omgeving (meer naar het binnenland) zijn we op zoek gegaan naar makelaars en met hen op zoek naar een voor ons geschikt huis. Het duurde een tijdje maar uiteindelijk hebben we Casa de cinco Hermanos gevonden.

De naam van het huis is bedacht door ons. Het heeft echter wel een link met het verleden van dit huis. Ooit woonde er een gezin met vijf kinderen (2 broers en 3 zussen). De kinderen erfden het huis nadat de beide ouders overleden waren. De broers en zussen hebben het een tijdje als weekend huis gebruikt maar ze konden niet erg goed met elkaar opschieten. Daardoor hadden ze bijvoorbeeld vijf watermeters in het huis om elk apart de waterrekening te kunnen afrekenen. Ze vertrouwden elkaar blijkbaar voor geen meter. We hebben even gedacht het huis Casa de cinco Contadores (watermeters) te noemen. Maar Casa de cinco Hermanos (broers en zussen) leek ons toch beter. De broers en zussen waren erg ingenomen met ons naambesluit.

Het huis moest wel grondig gerenoveerd worden. Muren moesten weggebroken worden, een moderne electrische installatie moest aangelegd worden evenals een badkamer, toilet en ook moesten daken en afwerking binnen en buiten grondig opgeknapt worden. Ook de kamers boven moesten grondig op de schop om geschikt gemaakt te worden voor verhuur. Dit alles werd gelukkig mede mogelijk gemaakt door de verkop van ons huis in Nederland.

Nu wonen we dan in het binnenland van Spanje in het noorden van de provincie Murcia. Met een adembenemend uitzicht

en een groot zwembad genieten we van het mooie weer en wandelen we heel wat kilometers in de directe en nabije omgeving. We ontvangen gasten die zonder uitzondering tevreden zijn met hetgeen wij aanbieden.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s